Henri Boulard löysi 1920-luvun alussa yksilöllisen probioottikannan, jonka hän nimesi Saccharomyces boulardiiksi. Tästä alkoi Precosan tuotekehitys, joka jatkuu vielä tänäkin päivänä.
Tuotekehityksen alkutaipaleilla
Henri Boulard, ranskalainen mikrobiologi ja tutkija, törmäsikoleraepidemiaan Indokiinassa 1920-luvun alussa. Hän huomasi, että jotkut ihmiset joivat trooppisista hedelmistä valmistettua teetä, jonka tarkoituksena oli hoitaa ripulia. Teen salaiset ainesosat olivat peräisin litsi- ja mangostaanihedelmien kuorista.
Kun Henry Boulard tutki asiaa tarkemmin, hän havaitsi, että vaikuttava aine oli Saccharomyces, ainutlaatuinen hiivakanta, joka poikkesi muista hiivoista. Hän antoi löydölleen nimen Saccharomyces boulardii eli Sb.
Saccharomyces boulardiin alkulähteillä
Videolla pääset hyppäämään Henri Boulardiin matkaan 1900-luvun alun Indokiinaan.
Patentista lääkkeeksi
Herra Boulard palasi Ranskaan ja patentoi löytönsä. Ranskalainen perheyritys, Biocodex, osti H. Boulardin kannan CNCM I-745 vuonna 1947 ja alkoi välittömästi selvittää sen hyötyjä ja mahdollisia käyttötarkoituksia tieteellisissä ja lääketieteellisissä tutkimuksissa. Lopulta, vuonna 1961, kliinisen tutkimusnäytön mahdollistamana Precosa rekisteröitiin lääkkeeksi.
Korkealaatuinen tuote itsehoitoon
Precosa on itsehoitolääke, jota markkinoi Biocodex. Precosan tuotannossa noudatetaan hyvien tuotantotapojen mukaista valmistusta, jota valvoo lääkeviranomainen.
Yrityksen laadunvarmistus takaa jokaisen tuote-erän myyntikelpoisuuden ja varmistaa, että tuotteet ovat korkealaatuisia. Samalla tavalla myös valmisteiden kulku tehtaan tuotantolinjalta paikallisiin apteekkeihin hoidetaan valvotun logistiikkaketjun mukaisesti.
Osta verkosta tai lähimmästä apteekistasi
Precosa on myynnissä apteekeissa kautta maan. Voit tilata tuotteet myös verkkoapteekista.