Precosan tarina

Ranskalainen tutkija Henri Boulard löysi Saccharomyces boulardiin vuonna 1923. Hän oli ranskalainen mikrobiologi, joka matkusteli Indokiinassa 1920-luvun alussa ja törmäsi paikalliseen koleraepidemiaan. H. Boulard huomasi, että jotkut ihmiset joivat trooppisista hedelmistä valmistettua teetä, jonka tarkoituksena oli lopettaa tai estää ripuli. Teen salaiset ainesosat olivat peräisin litsi- ja mangostaanihedelmien kuorista.

Kun Henry Boulard tutki asiaa tarkemmin, hän havaitsi, että vaikuttava aine oli Saccharomyces, yksilöllinen hiivakanta, joka kasvoi muita samankaltaisia hiivoja korkeammassa lämpötilassa. Hän antoi hiivalöydölleen nimen Saccharomyces boulardii eli Sb. H. Boulard palasi sen jälkeen Ranskaan ja patentoi löytönsä ripulilääkkeenä.

Biocodex osti H. Boulardin kannan vuonna 1947 ja alkoi välittömästi selvittää Saccharomyces boulardiin hyötyjä ja mahdollisia käyttötarkoituksia tieteellisissä ja lääketieteellisissä tutkimuksissa.

Biocodex rekisteröi ja toi myyntiin Saccharomyces boulardiin lääkkeenä vuonna 1953. Tänä päivänä Biocodexin Saccahromyces boulardii tunnetaan maailmalla kymmenillä kauppanimillä ja se on myynnissä yli 100 maassa.